Periarfissaqarputit - Grib muligheden

Kampagne for sundhedsfremme i Grønland

I et konsortium med Rabotnik og Mediehuset Sermitsiaq/AG har Volapyk produceret TV-programmer, sundhedsmagasin borgermødematerialer og undervisningsmateriale til en landsdækkende sundhedskampagne i Grønland for forebyggelsesrådet Paarisa. Der skal blandt andet slås et slag for Grønlandske råvarer i kosten og for mere bevægelse i hverdagen. Kunden ønskede såkaldt “info-tainment”, altså underholdende oplysning til borgerne. Vi har skabt konceptet “Grib Muligheden” - “Periarfissaqarputit”.
Ingen løftede pegefingre eller dårlig samvitighed - kampagnen baseres udelukkende på inspiration og lyst til en sundere vej i livet. Al kampagnemateriale er indarbejdet på sundhedsportalen peqqik.gl.

TV-programmer

To TV programmer til KNR ud fra Paarisas kriterier for sundhedsindsatsen i Grønland. Gennem den karrikerede familie Sussa slås temaet an i en humoristisk sketch. Herefter kommer en række eksperter med gode råd til bedre sundhed. Det hele kædes sammen af psykologen Kuununguaq Iversen, der giver råd til at ændre adfærd mod et sundere liv. Programmerne er optaget i Grønland sammen med lokale filmfolk.

Sundhedsmagasin

Udvalget af magasiner på grønlandsk er begrænset, selv om læselysten er stor. Derfor har vi udviklet vi et gratis sundhedsmagasin udformet som et livsstilsmagasin. Gode forbilleder, opskrifter, quizzer og tips til en sundere livsstil inspirerer og motiverer borgerne mere end en traditionel informations-pjece. Alt indhold retter sig mod Paarisas sundhedsainsats. Volapyk har stået for den redaktionelle udvikling, Rabotnik for design og layout.

Borgermødematerialer

Borgermøder er en vigtig kilde til udbredelse af sund levevis for borgere især i bygderne. Vi har lavet en samlet “kuffert” til sundhedspersonalet - manual til afholdelse af et godt borgermøde, associationsspil, qizzer om sundhed, pixiebog til småbørnsfamilier samt usb-stick med TV-programmerne produceret af Volapyk. Koncept og indhold er udviklet af Volapyk - vi har stærke kompetencer indenfor mødeafholdelse og moderation - og design af Rabotnik.

Undervisningsmateriale

I samarbejde med Center for pædagogisk udvikling i Grønland, Inerisaavik, har vi lavet undervisningsmaterialer til folkeskolen. Materialerne tager afsæt i TV-programmerne.
Volapyk har lavet al udvikling og indhold til et 36-siders undervisningshæfte til mellemtrinnet samt fire webquests til udskolingen og gymnasiet. Materialet understøtter læringsmålene for dansk, grønlandsk og naturfag, og der medfølger grundige lærervejledninger.

Cases

ELFORSKprisen

Kvindernes Sidste Arbejdsdag

Innovationsnetværk Danmark

Dansk Kabel TV

Max4Tassa - alkoholkampagne

C40 World Summit

Sundhedsfremme i Grønland

#HERBORVI - Frank Jensen
"Youtube er Danmarks næststørste søgemaskine, og det er jo tankevækkende. Alle tal viser, at video skaber awareness omkring produkter og budskaber. Fx er kunder 30 % mere tilbøjelige til at købe en vare, hvis der er video på webshoppen. Det rejser spørgsmålet: Drager din virksomhed nytte af et oplagt markedsføringspotentiale?"

Samarbejdspartner Anders Hesse - SEO konsulent, Softpeople

Kontakt

Volapyk - Heibergsgade 14 st. tv. - 1056 København K

Film

Producer
Kristian Arthur Ægidius
tlf.: +45 20 62 42 50
mail: kae@volapyk.com
CVR.: 30298624

Kommunikation

Journalist
Luise Falhof
tlf.: +45 30 53 13 49
mail: lui@volapyk.com
CVR.: 35000186

Produktionsassistent

Naja Aastrup Falhof
tlf.: +45 23 96 34 70
Mail: naja@volapyk.com