Max4Tassa - Stop ved 4

Kampagne for kendskab til de anbefalede alkoholgrænser

Biografreklame

TV-spot

I et konsortium med designbureauet Rabotnik og Mediehuset Sermitsiaq/AG har Volapyk udviklet koncept og produceret en række produkter til kampagnen Max4Tassa (Max 4 “og så stop”) - en alkoholkampagne rette mod unge i Grønland. Kunden, selvstyrets Departementet for Sundhed, ønskede en kampagne uden formaninger og løftede pegefingre. Vi gik derfor en ganske utraditionel og opsigtvækkende vej, da vi som grundkoncept valgte at skabe karaktererne Heilmann og Rosing, to fordrukne embedsmænd, sat på opgaven om at lave en alkoholkampagne til unge.
Kampagnen ramte plet. Facebooksiden har over 5.000 ægte likes (der bor ca 55.000 i Grønland). 3 ud af 4 i målgruppen har efterfølgende svaret, at de har set kampagnen. 1 af 3 har svaret, at de kender kampagnebudskabet om alkoholgrænser. 14 % har svaret, at de efter kampagnen tænker mere over deres alkoholforbrug.

TV-spots

Volapyk udviklede konceptet for kampagnen i samarbejde med komikerparret Martin Brandt og Eqaluk Høegh, som drikker og dummer sig gennem en TV-miniserie på seks afsnit. De seks spots blev vist på Grønlands nationale TV, KNR, og på kampagnens facebook-side. Desuden udviklede vi biografspots og radioreklamer.

Kampagnemateriale

Rabotnik stod for facelift af logo og tegnede den grafiske linie over hele kampagnen. Volapyk og Rabotnik udviklede en kampagnestrategi med i Grønland hidtil usete kampagnematerialer. Ud over traditionelle plakater, postkort, og klistermærker lavede vi nakkestøttebetræk til taxaer i Nuuk - en tidligere uudnyttet reklameplads før Max4Tassa. I dag sælges denne platform i taxaerne i Nuuk.

Outdoor

Dels klima dels tradition har gjort, at Grønland ikke har outdoor reklame, som vi ser det i Danmark. Det skabte derfor opmærksomhed, da vi valgte at foliere de containere, som ses over alt i bybilledet i Nuuk. Ligeledes vakte det opsigt, da vi omdannede busstoppestedet i Nuuks bymidte til en selfievæg som del af socialmedie-kampagnen.

Facebook

Grøndlandske unge er flittige brugere af facebook. Derfor var facebook en selvfølgelig kampagne-platform. 5.000 grønlændere eller ca. en tiende del af befolkningen har liket siden. Konkurrencer og sjove posts øgede trafikken i kampagneperioden. Facebookredaktion og monitorering blev varetaget af Volapyk. Se siden her:
facebook.com/max4tassa

Cases

ELFORSKprisen

Kvindernes Sidste Arbejdsdag

Innovationsnetværk Danmark

Dansk Kabel TV

Max4Tassa - alkoholkampagne

C40 World Summit

Sundhedsfremme i Grønland

#HERBORVI - Frank Jensen
"Youtube er Danmarks næststørste søgemaskine, og det er jo tankevækkende. Alle tal viser, at video skaber awareness omkring produkter og budskaber. Fx er kunder 30 % mere tilbøjelige til at købe en vare, hvis der er video på webshoppen. Det rejser spørgsmålet: Drager din virksomhed nytte af et oplagt markedsføringspotentiale?"

Samarbejdspartner Anders Hesse - SEO konsulent, Softpeople

Kontakt

Volapyk - Heibergsgade 14 st. tv. - 1056 København K

Film

Producer
Kristian Arthur Ægidius
tlf.: +45 20 62 42 50
mail: kae@volapyk.com
CVR.: 30298624

Kommunikation

Journalist
Luise Falhof
tlf.: +45 30 53 13 49
mail: lui@volapyk.com
CVR.: 35000186

Produktionsassistent

Naja Aastrup Falhof
tlf.: +45 23 96 34 70
Mail: naja@volapyk.com